24 & 25 JUNI 2022 | MEGEN
<< Terug naar artiesten

Team Lulboompop

Een jaar lang voorbereiden, extreem veel ideëen & mega enthousiast! Dat is team Lulboompop!

Deze vrijwilligers hebben hun handen ineen geslagen en een stichting opgericht met als doel: een creatief platform voor activiteiten binnen Megen met als hoogtepunt Lulboompop. De naam van de stichting is dan ook: Creatief Leefbaar Megen.

De organisatoren van Lulboompop zijn op zoveel verschillende festivals geweest, dat ze precies weten wat ze willen bereiken tijdens Lulboompop. Een plek waar je vooral denkt; hoe kan het dat ik dit nog niet eerder heb ontdekt?!

HOEZO LULBOOMPOP?!

In 1937 trouwde Prinses Juliana (onze latere koningin) met Prins Bernhard. Ter gelegenheid daarvan is in het stadje Megen een koningslinde geplaatst op een markante plek, net aan de buitenkant van de historische kern.

Door de jaren heen is het een ontmoetingsplek geworden voor jong en oud. Gezeten op het bankje vlakbij de boom hebben al vele Megenaren genoten van het uitzicht en natuurlijk een praatje gemaakt.

Heel vroeger lag er beneden aan de overkant van de provinciale weg (de Noord-Zuid) een zogenaamde “lulhof”, in de volksmond de benaming voor een volkstuintjescomplex. Deze naamgeving is ontstaan in de oorlogsjaren, omdat daar veel gebuurt en gebabbeld werd. Echter, gaandeweg de tijd is het “lullen” als het ware verplaatst naar de plek waar tot op de dag van vandaag de lulboom staat.

Vrijwilligers

Wil jij je aansluiten bij team Lulboompop en mee bedenken, organiseren, realiseren, en nét als ons ook zo genieten van het festival waar jij je steentje aan hebt bij gedragen, neem dan contact met ons op via info@lulboompop.nl of spreek iemand van de organisatie aan!  

Opbrengsten

De opbrengsten van Lulboompop worden elk jaar opnieuw in het festival gestoken. Zo wil de organisatie elk jaar wat toevoegen aan het festival. Wil jij graag je steentje bijdragen aan dit festival? Neem dan contact met ons op via de mail. info@lulboompop.nl