2 Dagen festival rond de "lulboom" van Megen!

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni is de 8e editie van Lulboompop in Megen. Lulboompop is een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt bij de “lulboom” van het pittoreske stadje Megen. De “lulboom” is een oud begrip in Megen. De boom staat er al meer dan 100 jaar en is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Hier komt men bij elkaar om onder de boom even bij te kletsen. Vandaar de naam “lulboom”.

VRIJDAG 21 JUNI 2019

MIRACLE
Een Nederlandse Queen tribute met een Italiaans sausje. Al ruim 20 jaar staat Miracle gelijk aan ongeëvenaarde kwaliteit en professionaliteit wanneer het aankomt op het zo natuurgetrouw live uitvoeren van de muziek van de legendarische Britse band Queen. De bombastische Queen sound wordt in al haar facetten van het podium geknald. Miracle legt vooral de genuanceerde focus op de inhoudelijke muziek van Queen. Met de Italiaanse Jordan Trey op zang, Rens de Hond, bekend van ‘We Will Rock You - The Musical’ op gitaar, Leon Padmos op keyboards en zang, Bart ‘Dus’ Pellinkhof op bas en Victor Louisa op drums en zang verandert Miracle ieder podium in een Rock Stadion en laat de band je de gouden jaren van Queen herbeleven.BRANDHOUT

"Rockgroep Brandhout uit Megen geeft zaterdag 18 oktober haar laatste optreden" ...Althans dat dachten ze in 2014... Nu, 5 jaar later heeft LBP ze opnieuw weten te strikken! Op het hoofdpodium nog wel! Opgericht in 1977 heeft de band voornamelijk optredens verzorgd in Megen en nabije omgeving. Covers van U2, Herman Brood maar vooral the Rolling Stones werden met aanstekelijk enthousiasme gebracht. Dit ging in het eerste begin niet vlekkeloos. Daaraan dankt de band haar naam.


FINDERS KEEPERS

Finders Keepers is een '70s en '80s glamrock coverband uit Oss. Denk hierbij aan ruige hard- en glamrock als Guns 'n Roses, Bon Jovi, Europe en Boston.

Finders Keepers zijn dé mannen en vrouwen die LBP spectaculair mogen openen. Zorg dus dat je op tijd mét luchtgitaar aanwezig bent op LBP zodat je niets van de spectaculaire opening van  deze "ruige hard- en glamrockers" mist! 


ZATERDAG 22 JUNI 2019

MOZES AND THE FIRST BORN

Dit jaar toerde ze nog kris kros door Amerika, in 33 dagen tijd speelde deze band maarliefst 30 shows. Mozes and the Firstborn is een Nederlandse psychedelische garagerockband uit Eindhoven. De band werd in 2010 opgericht door zanger, gitarist en songwriter Melle Dielesen, bassist Corto Blommaert en drummer Raven Aartsen. In 2012 voegde ook gitarist Ernst-Jan van Doorn zich bij de band. Na o.a. Lowlands, Best Kept Secret en deze zomer nog Zwarte Cross, zijn wij MEGA trots op het feit dat ze dit jaar als absolute headliner op Lulboompop komen optreden! 


RATTLESNAKE SHAKE

Al 25 jaar houdt Rattlesnake Shake een ongekende reputatie hoog. De balans tussen heftig en hitgevoelig is al jaren een schot in de roos en de in Oss gerijpte mannen weten telkens van elk optreden weer een waar spektakel te maken. De stijl laat zich het best omschrijven als ‘Cock Rock’, rock met ballen dus! Op 20 februari maakte deze rockers hun nieuwe frontman bekend aan het grote publiek! Samen met Robbie van Stiphout gaan ze deze zomer alle festivals af; Paaspop, 24-uurs Solexrace en natuurlijk... Lulboompop!


SHER MUSIC

Sher is een singer/songwriter en entertainer uit Nijmegen. Daar speelt ze regelmatig in kroegen en op festivals. Sher is vooral te herkennen aan haar lage, warme en soulvolle stem, haar enorme repertoire aan nummers en haar gave, ieder publiek in te pakken met haar persoonlijke shows vol zelfspot en humor. 

Onze festival directeur zag Sher optreden in de straten van Nijmegen tijdens de 4-daagse feesten. Hij was meteen verkocht! We zijn daarom ook erg blij dat ze tijd heeft vrijgemaakt om dit jaar op LBP te komen optreden.  

 


HEAVY METAL THUNDER

Scheurende gitaren. Hoge uithalen. '80s glam. Heavy Metal. Gas erop! In 2018 waren deze heren dé verrassing van Lulboompop.. We konden het daarom ook niet laten om ze ook in 2019 nog een keer aan onze line up toe te voegen. Dit bij elkaar geraapte lekkere zooitje muzikanten heeft elk optreden maar één doel: het publiek vermaken met de bekende klanken van Deep Purple, Van Halen, Mötley Cruë, Guns 'N Roses, en anderen. Met leden van onder andere Rattlesnake Shake weten ze waar ze mee bezig zijn en zijn niet bang om dat over te brengen via hun muziek! Haal je strakke leren broek uit de kast en ga uit je dak bij Heavy Metal Thunder!


FESTIVAL "PUBQUIZ"

Liefhebber van festivals? en altijd al een keer je festivalkennis willen testen met je vrienden. Vragen over bands, historische liveoptredens, festivals en muziek. Geef je dan snel op en beleef samen met ons deze unieke "pupquiz" op Lulboompop! Vragen worden begeleid door live muziek.

De festival "pubquiz" wordt georganiseerd door Pubquiz 't Megens Bruurke en start zaterdag 22 juni om 14:30 uur bij het hoofdpodium. 

 

Meedoen? Geef je teamnaam en het aantal personen (4-5 per team) door via jacquesdegraauw@gmail.com

LULBOOMLOTERIJ

Lulboompop steunen én kans maken op 1000 euro? Wij organiseren een officiële loterij waarbij je kans maakt op prachtige prijzen: 

 

1e prijs: 1000 euro contant

2e prijs: scooter 

3e prijs: LED tv

En vele andere prijzen! 

 

 

Loten zijn verkrijgbaar bij Jules, Sander, Ad, Carlo, Daan, Fred, Marieke, Gea, Jacques, Johan, Joris, Thieu, Niels, Peter en Rene. Impressie